Την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 υπεγράφη στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης η σύμβαση με αντικείμενο την προμήθεια με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED», μετά την επιτυχημένη κατακύρωση της εν λόγω διαγωνιστικής διαδικασίας

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα αντικατάστασης φωτισμού το οποίο χρηματοδοτείται κατά 25% από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και κατά 75% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.


Η DASTERI SYSTEMS AE, δηλώνει μέσω του κ. Γιάννη Δαστερίδη ιδιαίτερα ικανοποιημένη καθώς με την υπογραφή της σύμβασης μια αμιγώς ελληνική εταιρία με έδρα τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, η οποία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης προτίμησε να επενδύσει στον τόπο της, θα αναλάβει την υλοποίηση της προμήθειας δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι η υλοποίηση της προμήθειας θα πραγματοποιηθεί σε χρονικό διάστημα συντομότερο από το προβλεπόμενο της σύμβασης.




Τόσο ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης όσο και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κ. Βασίλειος Τσολακίδης στάθηκαν στο όφελος που προκύπτει από την πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα επένδυση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα αποφέρει ετήσιο όφελος για τους δημότες της τάξεως των 250.000 ευρώ.