Ένας από τους σταθμούς της περιοδείας του Αμερικανού αξιωματούχου ήταν η Αλεξανδρούπολη και μια εταιρία που έχει «ξεχωριστή θέση στην καρδιά του», όπως είπε.

Πρόκειται για την εταιρία παραγωγής φαναριών αυτοκινήτων και φωτιστικών LED Dasteri, που δραστηριοποιείται στην πρωτεύουσα του Έβρου από το 1976.

Η ξεχωριστή θέση της Dasteri στην καρδιά του κου Larson προκύπτει από το γεγονός ότι συνεργάζεται εδώ και δέκα χρόνια με την αμερικανική εταιρία Hilux στον τομέα των φωτιστικών LED και μάλιστα είναι αποκλειστική αντιπρόσωπός της για την Ευρώπη.

Πέρα από αυτό όμως, στην παρουσίαση που έκαναν οι Νίκος, Βασίλης και Γιάννης ∆αστερίδης, ενημέρωσαν τον κο Larson και την αποστολή συνολικά για το γεγονός ότι η επιχείρησή τους εξάγει σε 52 χώρες, ενώ παρά τη γενικευμένη κρίση στην Ελλάδα, καταγράφει ανοδική πορεία. Μυστικό της επιτυχίας δεν υπάρχει είπαν και οι τρεις πέρα από την σκληρή δου- λειά και τη συνεχή προσπάθεια για βελτιστοποίηση της παραγωγής και των παραγόμενων προϊόντων, ενώ ο κος Larson έγινε μάρτυρας και της διαδικασίας σχεδίασης νέων προϊόντων στο σχετικό τμήμα της επιχείρησης, ενώ είδε από κοντά και τα φωτιστικά LED που παράγονται από την συνεργασία της Dasteri με την αμερικανική Hilux.



Τέλος ο κος Larson εξήρε τη σημασία της «οικογενειακής» επιχείρησης, αφού βρέθηκε σε μία μονάδα παραγωγής που διοικείται από τον κο Νίκο ∆αστερίδη και τους δύο γιους του Γιάννη και Βασίλη και έχει φτάσει σε όλο τον κόσμο, και είπε ότι για την δραστηριότητα της τον είχε ενημερώσει ο προηγούμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο οποίος επίσης την είχε επισκεφθεί πριν από μερικά χρόνια.


Πηγή: www.xronos.gr