Η Dasteri ήταν ο μέγας χορηγός και ένας από τους κεντρικούς ομιλητές της ημερίδας που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Έβρου & το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016.

Το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της DASTERI Α.Ε. ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κων/νος Βαρλαμίτης, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ Βασίλειος Τσολακίδης, ο Διευθυντής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του ΚΑΠΕ Μάρκος Δαμασιώτης, ο Διευθυντής ΑΠΕ του ΚΑΠΕ Κων/νος Καρύτσας, η βουλευτής Έβρου Αναστασία Γκαρά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας & Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Φαλέκας και ο πρόεδρος του Ο.Λ.Α. Α.Ε. Χρήστος Δούκας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης όλοι όσοι παρευρέθηκαν, ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους της DASTERI A.E. στις δύο πλήρως καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής προϊόντων φωτισμού παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο την παραγωγική διαδικασία των φωτιστικών σωμάτων LED.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση με αναδρομή σε όλες τις δραστηριότητες της DASTERI A.E. από το έτος ίδρυσης της (1976) έως και σήμερα.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι δηλώσεις, οι οποίες έγιναν κατά την διάρκεια της επίσκεψης, τόσο του Πρόεδρου του ΚΑΠΕ καθώς και του Πρόεδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για κοινές δράσεις τεχνολογικής και οικονομικής υποστήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να υλοποιήσει έργα εξοικονόμησης ενέργειας. Τα έργα αφορούν σε εφαρμογές ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας στον οδοφωτισμό, σε αντλιοστάσια και σε δημοτικά κτήρια.

Το ίδιο απόγευμα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Έβρου απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, οι βουλευτές Έβρου Αναστασία Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Αργύρης Πλέσιας και ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ Βασίλειος Τσολακίδης.

- Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων για τους Δήμους, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην ημερίδα ο Πρόεδρος του Ταμείου Κων/νος Βαρλαμίτης.

- Ο Διευθυντής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του ΚΑΠΕ Μάρκος Δαμασιώτης αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις εφαρμογές των ΑΠΕ σε δημόσια κτήρια.

- Ο Διευθυντής ΑΠΕ του ΚΑΠΕ Κ. Καρύτσας παρουσίασε τρόπους αξιοποίησης της γεωθερμίας σε αγροτικές χρήσεις.

- Η αν. Καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αργυρώ Δημούδη αναφέρθηκε στην αειφορία στο δομημένο περιβάλλον, με στόχο κτίρια και οικισμούς σχεδόν μηδενικών εκπομπών CO2.

Η εκδήλωση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην ημερίδα, ενημερώθηκαν από την DASTERI A.E., λεπτομερώς για τα οφέλη των φωτιστικών LED, καθώς επίσης και για την μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που παρέχουν σε συνδυασμό με την υψηλότερη απόδοση φωτισμού και την δημιουργία μιας έξυπνης πόλης.

Δείτε παρακάτω το σχετικό video: