Μετά την ολοκλήρωση του ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού που διενήργησε το 2015 ο Δήμος Μαλεβιζίου Κρήτης, υπεγράφη στις 7 Απριλίου 2016 η σύμβαση «Προμήθεια με Εγκατάσταση φωτιστικών και λαμπτήρων τύπου LED, 8ετη Συντήρηση αυτών και προμήθεια Ιστών οδοφωτισμού» ύψους 3.352.488,00€ με την Ανάδοχο Εταιρία DASTERI SYSTEMS A.E. και πλέον υλοποιείται η πρώτη ολοκληρωμένη επένδυση φωτισμού στην χώρα, με σκοπό την Περιβαλλοντολογική αναβάθμιση, την εξοικονόμηση ενέργειας και την εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης δαπανών.

Η υλοποίηση της επένδυσης χρηματοδοτείται από την Ανάδοχο εταιρία η οποία εξασφάλισε έγκριση της χρηματοδότησης σε ποσοστό 70% από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κάνοντας χρήση του προγράμματος Jessica μέσω της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Η ανάδοχος εταιρία DASTERI SYSTEMS A.E. είναι μια αμιγώς Ελληνική εταιρία, η οποία έχει έδρα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης (Θράκη), σε εργοστασιακές εγκαταστάσεις 15.000τ.μ., όπου ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα από το 1976.

Με την υλοποίηση της Προμήθειας, ο Δήμος Μαλεβιζίου Κρήτης αποτελεί μοντέλο παραδειγματικής ανάπτυξης στην τοπική Αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας το περιβάλλον, αναβαθμίζοντας ποιοτικά την ζωή των πολιτών, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας, και ταυτόχρονα εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους από την δραστική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.