Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκε στην DASTERI AE ο τίτλος ως μια από τις πιο δυναμικές και υγιής επιχειρήσεις στο πλαίσιο των βραβείων «Diamonds of the Greek Economy 2020» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου στο HILTON Αθηνών.

Η γιορτή - θεσμός της υγειούς επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Συνδέσμου Βιομηχανίων Ελλάδος (ΣΒΕ) και παρευρέθηκαν επιχειρηματίες και στελέχη των υγιέστερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας.


Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν οι δυναμικότερες και υγιέστερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις. Η αξιολόγηση τους γίνεται βάση συγκεκριμένων οικονομικών δεικτών και κριτήριων όπως είναι η κερδοφορία, η δανειακή επιβάρυνση και η ρευστότητα. Ταυτόχρονα συνυπολογίζονται και άλλοι παράγοντες μεταξύ των οποίων είναι τα επενδυμένα κεφάλαια των εταιριών, η πολιτική τους στο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε θέματα κοινωνικής ευθύνης.

Ο κ. Βασίλης Δαστερίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε σχετικά: “ Είναι ιδιαίτερη τιμή που βραβευόμαστε για άλλη μια χρονιά , το θετικό είναι πως συνεχίζουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει τα τελευταία χρόνια και αυτός ο δρόμος μας φέρνει εδώ.

Η χρονιά είναι δύσκολη για όλους μας , τους περισσότερους κλάδους και επιχειρήσεις, θεωρώ ότι έχουμε εκπαιδευτεί όλοι τόσο καλά την τελευταία δεκαετία με τα προβλήματα που είχαμε ως χώρα που για άλλη μια φορά θα βγούμε δυνατοί και θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα που προέκυψε με το COVID-19.

Έως το τέλος του έτους ευελπιστούμε να ολοκληρώσουμε τα 2 επενδυτικά προγράμματα εκσυγχρονισμού που τρέχουμε στα δυο εργοστάσια παραγωγής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό (κ. Μητσοτάκη) και την κυβέρνηση για την εξαγγελία της ίδρυσης διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης και την διευθέτηση χρόνια άλυτων προβλημάτων επι μια δεκαετία όπως αυτό της επιδότησης του 12%.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να επισημάνω πως μια ισχυρή τοπική οικονομία και βιομηχανία ενδεχομένως να είναι ισχυρότερη από ένα στρατό στη διαφύλαξη των συνόρων της χώρας.